Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” se află pe locul doi la Senat pe lista PSD București, au anunțat Gabriela Firea și Marcel Ciolacu, duminică, într-o conferință de presă.

  • ”Îl asigur că astăzi dânsul nu face un legământ sau au o promisiune PSD, astăzi domnul profesor face un legământ în continuare cu românii şi dorim ca Parlamentul României să beneficieze de cei mai buni specialişti în lupta cu pandemia. Sunt ferm convins că această luptă va fi de durată şi se va duce şi legislativ, în Parlamentul Românei, să prevenim astfel de lucruri şi mai ales o răspândire la aceste dimensiuni, cum este la acest moment”, a declarat Ciolacu în conferința de presă.

Președintele PSD a mai declarat că a constatat „un atac la familia domnului profesor Rafila” după ce acesta a intrat în PSD:

  • „Sunt ferm convins că şi dumneavoastră, personal, şi familia dumneavoastră vor fi atacate de aceşti oameni mici şi care nu văd dimensiunea dezastrului sanitar din acest moment din România. Eu îmi cer scuze dumneavoastră, familiei dumneavoastră, îmi cer scuze domnului profesor Rafila, familiei dânsului, pentru acest inconvenient pe care trebuie să-l suportaţi prin faptul că v-aţi decis să faceţi parte din viitorul Parlament, dar sunt ferm convins că, punând în balanţă legământul faţă de români, este un lucru mult prea minor, dar este o notă de plată pe care cu toţii, şi eu, şi doamna Gbriela Firea, o plătim la un moment dat. Dar să ştiţi că pentru români faceţi ceea ce este corect”, i-a transmis Marcel Ciolacu lui Streinu Cercel în timpul conferinței.

Răspunzând unei întrebări, Streinu – Cercel a precizat că nu consideră normal să demisioneze acum, pentru că sunt pacienţi care au nevoie de el, dar dacă va fi ales, va demisiona.

  • „Nu consider că e normal să demisionez pentru că la Matei Balş sunt pacienţi internaţi care au nevoie de suportul meu ca specialist”, a declarat medicul, adăugând că va părăsi funcţia din spital când va deveni membru al Parlamentului.

Întrebat dacă îşi doreşte imunitate pentru se teme de eventuale acuzaţii privind activitatea spitalului pe care îl conduce, Streinu Cercel a negat acest lucru.

  • „Mi-e martor şi Cel de sus şi cei de pe Terra cu ceea ce am făcut la Matei Balş. Am avut Curtea de Conturi la Matei Balş raportul a fost publicat în presă” a explicat el.

Întrebat dacă îşi menţine afirmaţia conform căreia pandemia nu va trece înainte de anul 2023, Adrian Streinu Cercel a răspuns: „Da, categoric da!”.

Lista candidaților PSD București este deschisă de fostul primar al Capitalei, care a făcut declarații scurte în timpul conferinței.